World Cup 2014: Toto Fever

  • July 1, 2014
  • Frank Steeghs

Niet alleen op het veld blijft het spannend dit WK. ACE ingenieurs- & adviesbureau , BRACE automotive en BDF-talent die alle drie deel uitmaken van Brandfort, hebben een gezamenlijke WK toto georganiseerd. Voor de deelnemers aan de TOTO wordt het nu steeds spannender. Onlangs werden de eerste prijswinnaars, van de poulefase, al bekend gemaakt en beloond.

De poulefase is gewonnen door Gert Schauwen en op de tweede plaats eindigde Marcel van de Pol. Beiden kregen gisteren hun prijs uitgereikt. Ik vroeg naar hun voorbereiding, strategie en beleving van het WK.Hoe hebben jullie je voorbereid op dit toernooi?

Gert: "Een bekend gezegde is: ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. En dit spreekwoord is bij dit onderwerp zeker van toepassing. De voorbereiding wordt vaak overgeslagen en dat is heel jammer. De kracht van een goede voorbereiding is natuurlijk het volgen van de voorbeschouwingen van de teams.
Door het regelmatig volgen van de internationale wedstrijden heb je wel een idee hoe de teams presteren en als je dan de poule invult heb je meestal wel een beeld van wie de wedstrijd gaat winnen. De meeste wedstrijden van het Nederlands elftal bekijk ik samen met familie en vrienden bij iemand thuis of gezellig in het café."


Marcel: "Eigenlijk op dezelfde manier zoals we elk EK of WK voorbereiden. Met familie en vrienden steken we de bbq aan en drinken we een biertje. En dan spreken we af om bij iemand gezamenlijk de wedstrijden van Oranje te gaan kijken.
Verder heb ik dit jaar meegeholpen met het oranje versieren van de straat bij mijn ouders. Naast het aangeven van de vlaggetjes was ik assistent “lantaarnpaal in oranje plastic wikkelen.”


Wie is jouw adviseur of bedenk je dit allemaal zelf?


Gert: "Ik heb wel wat adviseurs voor verschillende zaken maar hiervoor niet echt.
Ik heb de poule samen met mijn dochter ingevuld, die zelf ook fanatiek voetballer is en ook graag de wedstrijden kijkt. Mocht ik een prijs winnen, moet ik die uiteraard delen met mijn dochter."


Waar let je op tijdens het toernooi?


Gert: "Niets speciaals eigenlijk, ik kijk de wedstrijden die ik wil volgen en kijk graag naar de voor- en nabeschouwingen en dan vooral die van het Nederlands elftal. Verder let ik niet speciaal ergens op, of het moeten opvallende dingen zijn die dan voorbij komen op televisie."


Marcel: "Eigenlijk niet op iets speciaals. Ik probeer veel wedstrijden te kijken en zeker van de toplanden als die tegen elkaar spelen. Verder ben ik niet zo van de nabeschouwingen en wedstrijdanalyses. Met misschien als uitzondering de analyse van René van der Gijp van de spelersvrouwen of de bijdrage van Sierd de Vos aan VI Oranje……"


Wat valt je op tijdens dit WK?


Gert: "Dat enorme wisselbord waarmee de 4e man de wissels en extra tijd aangeeft. En de tenues van de spelers vallen me ook wel op, er zitten wel hele gave bij. Verder de voetbalschoenen worden alsmaar opvallender."


Marcel: "Voor mijn gevoel zijn er veel meer “rare” uitslagen dan bij eerdere toernooien. Vaak was dat 1-0, 2-1 en dan de deur op slot. Terwijl er nu uitslagen bij zitten van 5-1, 3-2 en 4-0. Dat is als neutrale toeschouwer veel leuker om naar te kijken."


Wat is tot nu toe jouw mooiste moment van het WK 2014?


Gert: "Wedstrijd Spanje –Nederland en natuurlijk alle doelpunten van Nederland. Imponerend zijn de rushes van Robben."


Marcel: "Wat betreft het voetbal de prachtige kopgoal van Robin van Persie tegen Spanje. Al vond het ik het misschien nog wel mooier hoe mijn zoontje Dani bij de 3-2 tegen Australië helemaal uit zijn dak ging met zijn “AH Hamsteren rammelaars."


Wie is jouw favoriete speler?


Gert: "Andrea Pirlo vind ik een fantastische voetballer maar Robben en van Persie natuurlijk ook. Depay is ook een speler die ik volg als supporter van PSV."


Marcel: "Dan zou ik een keuze moeten maken tussen Neymar en Van Persie. En als PSV supporter hoop ik dat Memphis Depay nog veel speelminuten krijgt van Van Gaal."


Wat is jouw favoriete elftal?


Gert: "Nederland uiteraard, als Oranje wint geeft je dat toch een goed gevoel."


Marcel: "Dat is uiteraard Nederland. Al vind ik het ook leuk dat België na jaren van afwezigheid weer aan een groot toernooi deelneemt."


Wie wordt er Wereldkampioen?


Gert: "Nederland natuurlijk, al zijn Frankrijk en Duitsland ook serieuze kandidaten voor de wereldtitel. Argentinië en Brazilië zijn nog niet overtuigend maar dit kan later in het toernooi nog komen."


Marcel: "Ik hoop op Nederland, maar ik denk dat Brazilië wereldkampioen zal worden. Al zijn er gevaarlijke outsiders als Uruguay en Chili. Als je ziet met hoeveel passie en strijd die landen spelen, dan kunnen ze nog een heel eind komen."


Als je wint, wat ga je dan met het prijzengeld doen?


Gert: "Ik ga er niet vanuit dat ik win maar als ik iets mocht winnen dan komt dat wel goed. Waarschijnlijk iets in de trend van een rondje in het café tijdens het voetbal kijken of misschien iets voor de kids."


Marcel: "Daar wil ik eigenlijk nog niet op vooruitlopen. Ik heb al aan heel wat voetbalpoules meegedaan de afgelopen jaren. Meestal zat er wel een top 10 klassering in, maar ik ben nog nooit met (een deel van) de prijzenpot naar huis gegaan. Mocht het dit jaar wel zover komen dan denk ik dat Dani daar wel raad mee weet bij Bart Smit / Intertoys. En misschien blijft er dan nog wel wat over voor een vlaai voor de afdeling."

vacancies

Looking for automotive challanges?

See all our job offerings

Brace for Companies

If you want to find out how we can help your company?

Just get in contact with us. And we're happy to explain

ingenious