Uitslag vakantiefotowedstrijd 2019

  • Oct. 14, 2019
  • Marco Vitali

Naar goede gewoonte organiseerde Brandfort Group (ACE, BRACE Automotive & BDF-Talent) ook dit jaar weer een leuke vakantiefotowedstrijd. De hele zomer lang kon je je avontuurlijkste, gezelligste en meest ingenieuze vakantiefoto’s inzenden om mee te dingen naar onze hoofdprijzen. Het algemene niveau van de inzendingen stijgt elk jaar zienderogen, waardoor we dit jaar wederom een record aantal kwaliteitsvolle foto’s hebben zien passeren. Net zoals vorig jaar werden de foto’s door een Nederlands-Belgische jury beoordeeld, die hun taak vanzelfsprekend zeer ernstig namen. Zij hebben samen beslist, welke twee inzendingen een voucher voor een leuke ballonvaart wonnen. Een voor de sterkste inzending van een medewerker uit de Brandfort Group en een voor de beste inzending van een externe deelnemer (die niet bij ons werkzaam is).

Jury


De jury bestond dit jaar uit Arjan Maas, Robert Janssen en Marco Vitali. Zij beoordeelden de foto’s op een objectieve manier en gaven punten op volgende onderdelen: creativiteit (30%), fotografische kwaliteit (40%), passend gebruik van een van de thema’s (20%) en tot slot was er nog 10% van de punten te verdienen met een originele, passende titel bij je foto. In een eerste stap gaf elk jurylid onafhankelijk punten op bovengenoemde onderdelen bij elke foto. De punten werden dan in een tweede fase gebundeld. Tot slot was er nog een moment waarin de foto’s met de hoogste scores overlopen en beargumenteerd werden, tot er uiteindelijk een consensus kwam over de twee winnaars. Lees zeker verder om te kijken wie er won!


Winnaar Brandfort medewerkersLaurens Volders (ACE Lummen) – ‘Brothers In Arms @Wadi Rum’


De foto van Laurens is gemaakt tijdens zijn 10-daagse reis naar Jordanië, samen met zijn broer en zus. Laurens stuurde de foto in onder de naam ‘Laurens of Arabia’, met een knipoog naar de film ‘Lawrence of Arabia’, die maar liefst zeven Oscars won. De film is grotendeels gedraaid in Wadi Rum, het woestijngebied waar bovenstaande foto ook is gemaakt. Laurens vertelt: “De omstandigheden om deze foto te nemen, waren niet optimaal”. We zaten vijf opeenvolgende dagen in dit woestijngebied waar het enorm winderig was. Een goede foto nemen van dit mooie moment was dus niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet wanneer je enkele dagen eerder drie gewapende mannen bent tegengekomen, die “no pictures!” aan het schreeuwen waren. Toch heeft Laurens (gelukkig voor ons) deze prachtige foto gemaakt én ingezonden!


Proficiat, Laurens!


Winnaar externe deelnemersErik - 'Dobberen in Albanië'


De winnaar van een voucher voor een ballonvaart bij de externe deelnemers, is Erik Paul Ketelaar geworden. Met zijn foto ‘Dobberen in Albanië’ wist hij de voltallige jury te overtuigen met een foto die heel mooi in balans is qua indeling en kleur. De foto straalt het gevoel van rust uit en past daarom dan ook perfect bij het thema ‘leisure’. Dit was trouwens niet de enige sterke foto die Erik instuurde. Ook de inzendingen ‘Roadtrip’ en ‘Deep thoughts’ werden hoog beoordeeld door de jury. Een terechte winnaar dus. Erik zal nog gecontacteerd worden door een van onze medewerkers voor het overhandigen van de prijs.


Proficiat, Erik!


Enkele eervolle vermeldingen


Gezien de talrijke sterke inzendingen dit jaar, willen we toch graag nog enkele personen en foto’s extra uitlichten. Gert-Jan Rodenboog bewees met zijn foto ‘verfrissende plons in Groningen’, dat je niet per se naar een ver land hoeft te gaan om een sterke vakantiefoto te maken. Verder merkten we meerdere sterke, kwaliteitsvolle foto’s van zowel Matheusz Gruca als Martin van Berlo. Tot slot verdient ook Gina Irastorza (Beautiful London) ook nog een eervolle vermelding.

We willen graag iedereen enorm bedanken voor de leuke inzendingen!


Alle inzendingen van deze editie kan je herbekijken via volgende link:
https://ace.eu/nl/photocontest/

vacancies

Looking for automotive challanges?

See all our job offerings

Brace for Companies

If you want to find out how we can help your company?

Just get in contact with us. And we're happy to explain

ingenious